חדשות טובות: דו”ח הספאם של טרוקולר נחשף, וישראל נשארה בחוץ
החברה שעוזרת לכם לגלות מי עומד בצד השני של המספר חושפת את נתוני הספאם שלה לשנת 2020
שנת 2020 הייתה שנה לא פשוטה שבה כולנו נאחזנו בכמה שיותר חדשות טובות. אז רגע לפני שאנחנו נפרדים משנה הקשה שהייתה, אפליקציית זיהוי השיחות הפופולרית, טרוקולר, פירסמה את דו”ח הספאם השנתי שלה ונתנה לנו סיבה קלה לאופטימיות, לפני שנת בחירות נוספת.
האלופה שומרת על המקום שלה
נזכיר כי אפליקציית Truecaller מזהירה אתכם משיחות ספאם מיותרות ומגלה לכם מי עומד בצד השני של הקו, אבל ברקע אוספת גם לא מעט מידע, ולכן זהו ככל הנראה אחד ממקורות המידע הטובים ביותר בכל הנוגע לשיחות והודעות ספאם. כך למשל, החברה טוענת שב-2020 היא עזרה למשתמשים לזהות יותר מ-145 מיליארד שיחות לא מזוהות, אז יש ברשותה לא מעט מידע.
זוהי השנה ה-4 שבה החברה מפרסמת את דו”ח הספאם הגולבלי שלה שחושף את התמונה העגומה של 20 המדינות המושפעות ביותר מספאם. אחרי שנתיים שבהן כיכבה במצעד המדינות המוספמות ביותר, בשנת 2020 ישראל יצאה בשעה טובה מהדירוג. בשנה שעברה כבשנו את המקום ה-16 בטבלת שיחות הספאם החודשיות, והתמקמנו במקום ה-19 של מדד הודעות הספאם. הגורם העיקרי, כך על פי טרוקולר, היה הודעות ושיחות ספאם מגורמים פוליטיים. אמנם כבר קשה לזכור מתי לא הייתה מערכת בחירות בשנים האחרונות, אבל ב-2019 זכינו לשתי מערכות בחירות סוערות.
עם זאת, התמונה הכללית של מצב הספאם העולמי ממש, אבל ממש לא השתפרה בשנה שבה לא יכולנו לצאת מהבית. על פי נתוני הדו”ח, טרוקולר זיהתה 31.3 מיליארד שיחות ספאם, שמסמנות עלייה של 18% בהשוואה לשנה שעברה. נראה שלקראת חודש מרץ והכניסה לסגרים בכל העולם גם הספארים יצאו לפגרה כיוון שנצפתה ירידה בכמות הספאם. בחודש אפריל מדד הספאם הגיע לנקודה הנמוכה ביותר של השנה, אך במאי חלה כבר עלייה של 10% בכמות שיחות הספאם. באוקטובר, לשם השוואה, חלה עלייה של 22.4% בכמות שיחות הספאם בהשוואה לתקופה שלפני הסגרים.
כתבות נוספות