רק 15 דקות ויש תוצאה: פריצת הדרך של המדען הישראלי שמזרזת את הליך בדיקת הקורונה
ד"ר עמוס דניאלי מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן עמל בחודשים האחרונים על כיול טכנולוגיה ותיקה המכונה MagBiosense כך שתוכל להתאים גם לנגיף הקורונה. לטענתו הטכנולוגיה שפיתח מצליחה לקצר את משך הבדיקה במכשיר מפרק זמן של בין שעה לשעה וחצי כיום לכ-15 דקות בלבד
מבצע החיסונים הארצי מתנהל בסערה. אך גם במקרה של חיסון זריז של האוכלוסייה נגד הנגיף, עוד נידרש במשך חודשים ארוכים לבדיקות קורונה: לצורך איתור מהיר של נדבקים, אימות מחלימים, קטיעת שרשראות הדבקה או רק רצון לנסוע לחו"ל. המתנה של 48 שעות, ולעתים אף 72 שעות לתוצאות של בדיקת קורונה פוגעת באפקטיביות שלה, ולעתים ממש הופכת אותה ללא רלבנטית. הבדיקה עצמה של הימצאות הנגיף בדגימה נמשכת בין שעה לשלוש שעות, בהתאם לריכוז הנגיפים בדגימה ומספר הדגימות הנבדקות במקביל במכשיר. פרק זמן מעבר לכך נוצר לרוב בשל צוואר הבקבוק במעבדות, שעורכות את הבדיקות. מאז התפרצות הקורונה נעשים ניסיונות לזרז את הליך הבדיקה, וכעת ייתכן שהושגה פריצת דרך משמעותית.
בדיקות מהירות כאלה, מסוגים שונים, כבר הוצגו במהלך השנה החולפת. הבולטת בהן היא בדיקת ה"סופיה" של חברת קווידל האמריקאית, שאומצה על ידי משרד הבריאות. המשותף לבדיקות המהירות הוא שהן אינן מבוססות על איתור ישיר של החומר הגנטי של הנגיף בגופו של הנבדק אלא מסיקות לגבי מידת הסבירות שאדם שנבדק נושא את הנגיף על סמך מדדים אחרים – כמו הימצאות של חלבונים הקשורים בנגיף הקורונה במקרה של "סופיה".
![ד"ר עמוס דניאלי ד"ר עמוס דניאלי](http://geeks.co.il/wp-content/uploads/2020/12/4_l.jpg)
כתבות נוספות