”הרעיון לעבור תפקיד הגיע ממנהלים בחברה, הבנתי שיש פה הזדמנות”
יותר ויותר חברות משקיעות מאמצים ומשאבים רבים כדי להשאיר אצלן עובדים מצוינים, ולא רק בתחום הפיתוח, ומאפשרות להם לעבור תפקידים בתוך החברה ולא פעם מדובר בהסבה לקריירה חדשה. אז מה צריך לעשות כדי להתפתח בתוך מקום העבודה הקיים, מה זה דורש מהעובדים ומה מהחברה? בדקנו אצל אלה שכבר עשו את המהלך
תמונה: Pexels
שוק התעסוקה השתנה מהותית בשנים האחרונות. אם פעם רוב המועסקים היו נשארים באותו מקום עבודה, ולרוב גם באותו תפקיד, היום רובנו מחליפים מקומות כל כמה שנים ומחפשים כיצד אפשר לגוון ולהתרחב לתפקידים נוספים. הדעה הרווחת גורסת שכדי להתקדם באופן משמעותי חייבים לעזוב מקום אחד ולעבור לאחר, אך לפחות בענף ההייטק זה לא תמיד נכון.
בשנים האחרונות יותר ויותר חברות מעריכות עובדים טובים ומסורים ועובדות קשה כדי להשאיר אותם אצלן. אמנם מילות הבאז לאחרונה הן איזון פנאי-עבודה, אך לא מעט חברות גם משקיעות הון ומאמצים בפיתוח הקריירה של עובדיהם גם בתוך החברה, וזה נכון לכל המקצועות בענף, ולא רק בתחום הפיתוח.
והאמת, מדובר בשילוב מושלם – עובדים ועובדות יכולים ליצור לעצמם קריירה חדשה ורווחית יותר, אפשר אפילו לקרוא לזה הסבה, ולא להתמודד עם האתגר של מציאת תפקיד ראשון בתחום החדש. יתרה מכך – הם מקבלים תמיכה מלאה ויודעים שהם מוערכים על ידי גורמים רבים בחברה. מצד החברות מדובר בשימור עובדים מצוינים, שמגיעים לתפקיד חדש עם ידע רוחבי על פעילות החברה והתרבות הארגונית שלה.
אז מה צריך לעשות כדי להתפתח בתוך מקום העבודה הקיים? מה זה דורש מהעובדים ומה מהחברה? בדקנו אצל אלה שכבר עשו את המהלך.
“אני צובר ניסיון וידע שיעזרו לי להתקדם בקריירה שלי”
אנדרו ברוניק שימש כאחראי ה-IT ב-Redis Labs טרם תפקידו הנוכחי – מפתח בדיקות אוטומציה בצוות ה-Web.
“הרעיון לעבור תפקיד הגיע ממני”, הוא אומר, “במשך תקופה ארוכה מאוד רציתי להיות מפתח. בנוסף, רציתי ללמוד ולהתפתח בעבודת צוות, והעומס והלחץ ב-IT לא אפשרו לי ללמוד דברים חדשים”.
לדבריו, החברה עזרה לו מאוד בהדרכה ובכניסה לתפקיד החדש על ידי הכשרות רבות, אונליין ובתוך החברה עצמה. בנוסף, אנדרו בעצמו כתב אפליקציות במגוון רחב של כלים כדי לרכוש ניסיון מתאים, והתייעץ עם מספר חברי צוות (שלימים הפך להיות חלק ממנו) באילו שפות כדאי לו להתרכז. “בנוסף, כעולה ממש חדש נאבקתי (ואני עדיין נאבק) עם קשיי שפה. בחברה החליטו לממן לי קורסי אולפן פרטיים שעזרו לי המון עם מחסום השפה”.
ב-Redis Labs מציינים כי הם מאמינים בגדילה של העובדים בחברה ושמחים שהם יכולים לאפשר כאלה מעברי קריירה משמעותיים. אנדרו, מצדו, מוסיף כי השינוי היה משמעותי מאוד מהבחינה המקצועית ותרם המון גם בפן האישי. “אני צובר ניסיון וידע משמעותי שיוכל לעזור לי להמשיך להתקדם בקריירה שלי לאן שאבחר”.
“שינוי שמחדד את החושים”
אופיר אבוטבול מאפלייד מטיריאלס הצטרף לחברה לאחר סיום התואר ומילא מספר תפקידים במחלקת התפעול, האחרון שבהם היה מנהל אינטגרציה. לתפקידו הנוכחי, business manager, מונה ממש באחרונה. “ההצעה לעבור לתפקיד הנוכחי הגיעה מאנשים בחברה שחשבו שאתאים לתפקיד, למרות שלא היה לי בהכרח את הניסיון הנדרש ולמרות שלא עברתי במסלול הרגיל אותו עושים מי שמגיעים לתפקיד”, הוא אומר, “זה עוד דוגמה שמראה שאפלייד היא חברה עם ראש פתוח, שסומכת על עובדיה ומכירה את פועלם”.
הכניסה לתפקיד נעשתה בתקופה מאתגרת – תקופת הקורונה – ולכן כללה הרבה קורסי אונליין, תרגולים והכנה של עסקאות בליווי של חברי הקבוצה והמנהל, וכן שיחות אישיות עם אנשי מפתח בארגון.
לדברי אבוטבול, הניוד לתפקיד כה שונה חשף אותו לצד שונה בארגון. “זו משימה לא פשוטה לשנות את צורת החשיבה ולעבור לתפקיד שאותו כמעט לא הכרת”, הוא אומר, “זה בהחלט שינוי שמחדד את החושים ונותן תיאבון לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר”.
כתבות נוספות